Våra hjälpmedel

För att kunna ta fram dina kolvmått på ett riktigt och faktabaserat sätt har vi två olika "Try-gun" eller måttagningsgevär till vårt förfogande. (Klicka på bilderna för större bild.)

Provbössor

Detta är Rune Flodmans provbössa i bockutförande.

Med denna kan man på ett realistiskt sätt överföra dina kolvmått till detta vapen så att du kan få en förnimmelse av hur det egentligen ska vara.

Denna är en gammal trotjänare och är en tysk-tillverkad sbs Simson, Suhl. Som det framgår av bilder så är även detta vapen mycket flexibelt.

Möjligheterna till att justera kolven både för höger- som för vänsterskyttar finns även på denna provbössa.

Eftersom detta vapen är fullt funktionsdugligt så kan man även skjuta skarpt och på så sätt direkt få ett kvitto på dom olika kolvjusteringar som är utförda.

Öppnande av trångborrning

Ett av dom viktigaste hjälpmedeln när det gäller öppnande av för trångborrande hagelpipor är nedan avbildad precisionsverktyg under insats!

Lekmän kallar detta redskap lite vanvördigt för bågfil eller järnsåg.

Med detta redskap kan man öppna trångborrningen på vissa vapenmodeller på ett mycket enkelt och bestående sätt. Dock måste detta ske under iakttagande av största möjliga koncentration då möjligheterna att återkomma till det ursprungliga skicket av trångborrningen efter denna behandling tyvärr är obefintliga!

Vår verksamhet >>
<< Tillbaka