Om Leif

Jag har undervisat i jaktliga ämnen, både teoretiskt och praktiskt i ca 30 år, framför allt i Skellefteå. Sedan 1974 har jag arbetat med Studiefrämjandet och med dem lett ca 125 studiecirklar.

Jag har varit aktiv sport– och tävlingsskytt, samt jägare sedan 1969. Har tävlat i kula och hagelskytte. Älsklingsjakt är över stående fågelhund (Vorsteh).

Startade SOL skjutskola med en kamrat i slutet av 70-talet. Jobbade då över stora delar av Norrland, mellan Ö-vik i söder, Luleå i norr och Lycksele i väster.

När införandet av Jägarexamen i början av 80-talet var aktuellt, var jag med som en representant för Västerbotten som då var försökslän. Jag utbildade även dom första jägarexaminatorerna i både Västerbotten och Norrbotten.

Jag har också tidigare varit vapenhandlare, i ca 20 år. Framför allt arbetade jag med import av sidolåsvapen till dom verkliga entusiasterna av avancerat flyktskytte.

Mina lärare i skytte där jag själv fick undervisning var i hagelkytte Gustav Freiherr von Fuerstenberg i slutet av 60-talet, och hagel och kulskytte: Rune Flodman, våren 1978 på Öster Malma Viltvårdskola.

Jag har studerat litteratur samt tillämpat kunskaper från Albert Preuss, Arvid Knöppel, Schäfer, Robert Churchill, J.E.M. Ruffer, Charles Lanchester, Schmuderer – Maretsch etc. etc..

Den jaktliga flyktskyttetekniken jag undervisar i är den engelska stilen med accelerande sving och instinktivt skytte.

Referenser:
Begär uppgifter från mig.

<< Tillbaka