Jagande damernas sida

Allt eftersom kan jag konstatera att fler och fler damer ägnar sig åt att jaga, vilket jag personligen enbart tycker är mycket roligt och trevligt!

Sedan flera årtionden har jag haft förtroendet från många damer men givetvis även herrar att få vara dom behjälpligt dels under den teoretiska utbildningen som under det praktiska inlärandet av kunna avlossa väl riktade skott och säkra skott med både studsare som hagelgevär!

Ofta har detta skedd i samarbete med olika hundklubbar såsom SSRK och även
Sv. Vorstehklubben, men även med lokala arrangörer på olika platser mellan Örnsköldsvik i söder, Luleå i norr och Lycksele i inlandet.

Detta började redan i slutet på 70 talet här i Skellefteå och i SSRK´s regi och sedan dess är det många jagande damer som jag har haft nöjet att få vägleda en bit på den långa vägen att blir en säker skytt och därmed ansvarsfullt jägare.

När sedan Jägarexamen kom var Västerbotten ett av försökslänen per början av 80-talet och jag hade nöjet att få hjälpa en grupp av enbart damer att ta sig genom hela processen av teoretiskt inlärning samt skytteutbildning, så att dom var bland dom första i hela landet att framgångsrikt har fått avlägga sina prov för erhållandet av ett godkänt Svensk Jägerexamen.

Naturligtvis finns det många olika kvinnliga referenser som jag kan hänvisa till, men jag kan ändå inte låta bli, att mycket stolt få visa upp en av dom mest uppskattade bevis på uppskattning som jag nånsin har erhållit.

Se bifogat diplom (pdf-fil) som jag erhöll av några välmeriterade medlemmar i Skellefteå delen av det kvinnliga nätverket i Västerbotten: JAQT.

Så om du har funderingar eller tycker att ditt jaktliga skytte kanske borde få sig en liten genomgång, så gör som så många andra redan har gjort före dig: Hör av dig!

Vill du har referenser från andra jagande damer som jag har haft nöjet att utbildar så är det naturligtvis bara att du hör av dig, så skall jag med nöje utlämna dessa namn på referenspersoner till dig.

Välkommen att höra av dig,
hälsar
Leif D.F. Schmidt

<< Tillbaka